/files/nws/041/obelon40jaar.png

Obelon bestaat 40 jaar!

09 feb 17

Dit jaar bestaat Obelon 40 jaar! Reden voor een feest en voor meer. Op vrijdagmiddag 3 november organiseerden wij een jubileumfeest in de Arminiuskerk Museumpark 3 in Rotterdam.

Op vrijdag 31 maart vond tijdens een kook masterclass een workshop plaats over 40 jaar Obelon als beweging. Een onderzoeksjournalist interviewde Obelonners, oud-Obelonners en vrienden van Obelon over de vraag wat het bureau 40 jaar in stand heeft gehouden. Is dat het gedachtengoed, het vak, de samenwerkingsfilosofie of iets anders?
Van de bijeenkomst werd een korte beeldregistratie gemaakt die tijdens het jubileum feest op 3 november werd vertoond.

Op donderdagmiddag 16 juni vond een bijeenkomst met opdrachtgevers uit verschillende sectoren plaats, onder de titel "Diagnose van deze tijd". Adviseurs van Obelon bespraken met bestuurders uit verschillende sectoren de organisatie ontwikkeling van de zorg en maatschappelijke dienstverlening. Besproken werden bouwstenen voor effectieve zorgorganisaties en signalen over structurele weeffouten waar adviseurs van Obelon de afgelopen decennia op gestuit zijn.
Ook van deze bijeenkomst werd op 3 november een samenvattende beeldregistratie vertoond.

Binnenkort zal er geluid en beeldmateriaal op deze site verschijnen, zoals fragmenten van interviews en impressies van de evenementen. Door te klikken op het jubileumlogo rechtsboven vindt u meer informatie.